Vier dagen na de operatie

Iets onrustigere nacht gehad. Was ook de eerste nacht zonder de morfine en ketamine. Om half één had ze toch wel pijn dus diclofenac gegeven. Verders was ze steeds misselijk, dat komt ook door haar darmen. Ze heeft vorige week dinsdag voor het laatst ontlasting gehad. Door de narcose en morfine moet dat weer helemaal op gang komen. Dat kost voor Sammie erg veel moeite.

Sammie was vanmorgen nog erg angstig om te gaan zitten in haar rolstoel en tijdens de verzorging. Ze heeft vanmorgen kwartier gezeten maar vanmiddag had ze wat meer vertrouwen en lukte het al bijna een uur. Vanavond lukte het een kwartier. Dus dat gaat best met grote stappen vooruit.

C55BAB49-F172-4A68-8CD5-93270CB31C6E

Morgenochtend krijgt Sammie nieuw gips, alleen aan haar onderbeen. Dat scheelt een hoop voor haar, dan is ze iets mobieler.

Daarna wordt er een foto van haar rug en been gemaakt.

Zoals het er nu uit ziet mogen we dinsdag of woensdag naar huis. We zijn er dan nog lang niet. We moeten het zitten steeds meer gaan uitbreiden en ze moet steeds meer vertrouwen krijgen in haar eigen (nieuwe) rug. Maar we zijn dan wel in ons eigen omgeving en kunnen daar dan ook weer iets bijkomen. Want zijn erg intensieve dagen voor ons allemaal.

5 reacties op “Vier dagen na de operatie

  1. Lieve Sammie,Peet en Dennis! Trots op jullie hoe jullie dit zo samen met elkaar doen. Heel zwaar voor jullie allemaal. Maar wat is Sammie ook een bikkel zeg en dat het zitten vandaag met mooie stapjes vooruit is gegaan. Super!! Sterkte lieffies. Wij denken aan jullie. Veel liefs Erwin,Jits,Robin en Fenna

  2. Wat een goed nieuws! En wat zit sammie al goed in haar stoel…ze lijkt veel groter nu. Zal nog een lang herstel worden maar goed te horen dat ze al zo goed gaat!! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *