Goed nieuws IC

Sammie heeft vannacht een aardige nacht gehad, hele nacht op spontane stand (zelf ademen) gestaan met een extra flow, dit ging erg goed.
De koorts is nog wel wat steeds aanwezig, maar die wordt veroorzaakt door een virus (Het humaan metapneumovirus) (blijkt uit haar slijm). Dit is ook het virus wat dit allemaal heeft veroorzaakt.

Omdat alles zo goed gaat is vanmorgen om tien uur besloten om de tube eruit te halen. Erg spannend moment want kan ze het daarna zelf doen, dat blijft de vraag…. Dennis is even in het Ronald mc Donaldhuis en ik ben bij Sammie. Ik ben er dus ook bij als ze de tube verwijderen. Wat een bijzonder moment!!!!

Tranen van geluk!!! En ze kan weer heel zachtjes een klein beetje praten. Sammie straalt van oor tot oor en is dolblij!!!! Maar nu, Dennis weet nog van niks dus Sammie en ik besluiten dat we hem gaan verrassen als hij komt.

Dan is het moment daar, Dennis komt aan en doet de deur open en Sammie zegt heel zachtjes:,, Hoi pap! Dat moment vergeet ik nooit van mijn leven meer. Veel tranen van geluk zijn er gevloeid.

Vooralsnog doet Sammie het super goed en heeft ze geen ondersteuning (zuurstof) nodig en doet ze het helemaal zelf, met prachtige waardes. Even afwachten hoe de nacht verloopt, als dit ook goed gaat mogen we morgen van de IC af.

Een nadeel is dat er geen plek is op de kinderafdeling van het AMC. Wat betekent dat we dus morgen weer overgebracht worden naar een ander ziekenhuis. Dit zal weer het WKZ in Utrecht worden….. De ziekenhuizen in Nederland liggen momenteel erg vol vandaar dat we weer overgeplaatst worden. Een kleine tegenvaller, maar dat weegt niet op tegen deze positieve, prachtige dag! Sammie is van de beademing af en doet het goed en straalt en glimlacht de hele dag!!!!

We zullen daar het weekend verblijven en als het goed gaat mogen we daarna naar huis.

13 reacties op “Goed nieuws IC

  1. Wat een super goed nieuws! We zijn heel blij voor jullie!!! En wat een mooie verrassing voor papa Dennis 🙂

  2. Wat een super goed nieuws! We zijn heel blij voor jullie!!! En wat een mooie verrassing voor papa Dennis 🙂

  3. Wat een goed nieuws!! Ik kan me dat moment helemaal voorstellen 😉 nu hopelijk heel goed die stijgende lijn vasthouden! Geef Sammie een dikke knuffel!!

  4. Wat een heerlijk nieuws. Wij zijn ook zo blij om dit te lezen!! Sammie, je bent een topper! Het gaat de goede kant op nu!

  5. Wat kun je mooi schrijven. Ik raak ontroerd als ik het lees. Mooie momenten na zoveel spanning en zorg. Fijn dat het steeds ietsje beter gaat. Je doet het super Sammie!

  6. Hoi Sammie,
    Kwam ik gisteravond om te werken, was je er niet meer! Wat een goed nieuws is dat zeg! Dat betekent dat het erg goed met je gegaan is sinds het beademingsbuisje verwijderd is, en dat je overgeplaatst bent! Zet ‘m op meiske… de volgende stap is weer naar huis!
    Wat een mooie website heb je trouwens!
    Groetjes Kirsten

    1. Hoi Kirsten,

      Wat leuk dat je Sammie haar website hebt bekeken. Nog bedankt voor alle je goede zorgen en het fijne kletsen 😉

      Groetjes,
      Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *